Aanvallers die transfer-vrij zijn (2018)

Op de transfermarkt gebeurd er momenteel enorm veel en er gaan miljoenen in rond. Ondanks alle dynamiek zijn er ook tal van spelers die transfervrij zijn.

In deze reeks zal je lezen welke spelers in spanning afwachten waar ze komend seizoen onder contract zullen staan. Zij zitten sinds 1 juli zonder club, nadat hun contract afliep, en sommige spelers wachten zelfs al veel langer.

Aanvallers

Bernard 


Bernard is een gewilde speler deze zomer nadat de Braziliaan op 1 juli transfervrij vertrok bij Shakhtar Donetsk. De Oekraïners legden in de zomer van 2013 25 miljoen euro neer voor de vleugelaanvaller. In vijf seizoenen kwam Bernard tot 157 wedstrijden voor Shakhtar en daarin was hij 28 keer trefzeker en gaf hij 35 assists. Hij werd drie keer landskampioen met de club en won even zo vaak de beker. Bovendien groeide hij uit tot international van Brazilië, waarvoor hij inmiddels vijftien interlands speelde. Arsenal en Liverpool zouden Bernard op de korrel hebben.

 

Abel Hernández

Abel Hernández maakte in 2009 voor bijna vier miljoen euro de overstap van Peñarol naar Palermo en in dienst van de Italianen kwam de spits tot 36 doelpunten in 110 wedstrijden. Hull City legde in de zomer van 2014 twaalf miljoen euro neer voor de 29-voudig international van Uruguay, maar hij kon niet voorkomen dat de club in het daaropvolgende seizoen degradeerde naar het Championship. Met 21 doelpunten in 42 wedstrijden hielp Hernández de club een jaar later terug naar de Premier League. De spits kwam in de twee opeenvolgende twee seizoenen nog tot twaalf doelpunten, al miste hij vanwege een achillespeesblessure een groot gedeelte van het afgelopen seizoen. CSKA heeft Hernández inmiddels een contract aangeboden.

 

Fernando Torres

Fernando Torres sloot zijn tweede termijn bij Atlético Madrid in mei af met de winst van de Europa League en dat was een passend afscheid voor de 34-jarige spits. De Spanjaard maakte in juli 2007 voor 38 miljoen euro de overstap van Atlético naar Liverpool en drieënhalf jaar later legde Chelsea bijna zestig miljoen euro neer voor de 110-voudig international. Torres kon het net bij the Blues echter niet zo makkelijk vinden als bij Atlético en Liverpool en zijn carrière raakte enigszins in verval. Bij AC Milan kwam Torres ook niet uit de verf, voordat hij terugkeerde naar zijn jeugdliefde. In drie seizoenen kwam de spits nog tot 32 doelpunten en hij lijkt nu aan de slag te gaan bij Sagan Tosu.

 

Keisuke Honda

Keisuke Honda kennen we nog als middenvelder, maar in de laatste jaren heeft de Japanner zich ontwikkeld tot vleugelaanvaller. Honda is transfervrij nadat zijn contract bij Pachuca op 1 juli afliep. In dienst van de Mexicanen kwam de linkspoot tot twaalf doelpunten in 33 wedstrijden en gaf hij ook nog zeven assists. Honda maakte in 2008 de overstap van Nagoya Grampus naar VVV-Venlo, en speelde tijdens zijn loopbaan in Europa vervolgens nog bij CSKA Moskou en AC Milan. De 32-jarige oud-international kende zijn succesvolste periode in Rusland, waar hij twee keer landskampioen werd en tweemaal de beker won.

 

Balász Dzsudszák

Balász Dzsudszák was bij PSV een flegmatieke vleugelaanvaller en na zijn drie seizoenen in Eindhoven versleet de Hongaar nog vier clubs: Anzhi Makhachkala: Dinamo Moskou, Bursaspor en de afgelopen twee jaar Al-Wahda. Zo succesvol als in Nederland, was Dzsudszák echter vervolgens nergens meer. In 162 wedstrijden voor PSV kwam de 92-voudig internatioal tot 54 doelpunten en 51 assists en werd hij eenmaal landskampioen en won de Johan Cruijff Schaal. Het is vooralsnog onduidelijk waar de toekomst van de 31-jarige aanvaller ligt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *