Amper kritiek op Fenerbahçe ondanks degradatieplek

Bij Fenerbahçe  nemen de zorgen toe voor het bestuur en trainer Erwin Koeman. Fenerbahçe  verloor zondag keihard met 3-0 van mede-degradatiekandidaat Akhisarspor. Oud AGOVV en Sparta speler Jeremy Bokila maakte de 1-0 voor de thuisploeg. Oud-Feyenoorder Manu maakte na een razendsnelle counter de 2-0. De 3-0 kwam op naam van Regattin.

Fenerbahçe zakt naar zestiende plaats

Door de nederlaag zakt Fenerbahçe  naar de zestiende plaatse in de Turkse Super lig. Als alles zo blijft zal Fenerbahçe  aan het einde van het seizoen rechtstreeks degraderen. Toch lijkt niemand bij Fenerbahçe daar vreemd genoeg van op te kijken in Turkije. Van enige druk is namelijk geen sprake. Zelfs de harde kern van de Turkse topclub reageert vreemd genoeg niet ‘as usual’ op de huidige stand van zaken.

Sportpers in Turkije is vrij ‘rustig’

Zelfs de pers is ‘rustig’ in vergelijking met andere clubs waarbij men juist wel tekeer ging na een enkele wedstrijden met puntverlies. Het is daarom vreemd dat Fenerbahçe net voor de winterstop degradatiekandidaat is en dat niemand hier over klaagt. Bronnen melden dat familie Koc en zijn zwager behoren tot een van de machtigste figuren in Turkije. Hierdoor zou de pers ook minder kritisch zijn vanwege allerlei commerciële overeenkomsten tussen de Koc Holding en de media.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *