Cengiz Ünder: De Turkse sensatie in Rome

De Italiaanse topper Napoli-AS Roma afgelopen week wordt nog steeds besproken. Napoli moest winnen om de eerste plek in de competitie te behouden, maar een geniale Turk bij AS Roma stak daar een stokje voor. Cengiz Ünder: De Turkse sensatie in Rome. De twintigjarige Turkse aanvaller maakte het openingsdoelpunt in een 4-2 overwinning en dat is een duidelijk teken van de topvorm waarin Ünder op dit moment verkeert.


Dat Ünder deze zomer niet te houden was voor zijn oude club, Basaksehir, was al zeker. Na goede prestaties in de Turkse Süper Lig lag half Europa aan de voeten van het supertalent. Dit bereikte de jongeling in een korte carrière. Hij maakte hij op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in het profvoetbal en hij speelde zodoende 101 wedstrijden in zijn geboorteland voor twee verschillende clubs. Daarin liet hij zien dat hij een behendige vleugelspeler is die een neusje voor de goal heeft. Hij mocht zelfs al zeven keer opdraven voor een wedstrijd van de nationale ploeg. In Turkije zijn ze maar wat blij met het nieuwe supertalent. Een mooie toekomst werd hem dan ook toegedicht.

Zijn keuze viel uiteindelijk op AS Roma. Bij de Italiaanse ploeg had hij naar eigen zeggen de meeste kans op speeltijd. Deze zomer arriveerde hij zonder familie en vrienden in een compleet nieuwe stad met een prijskaartje van meer dan tien miljoen euro op zak. Er lag dan ook druk op de schouders van het talent die voor veel geld werd overgenomen. AS Roma kwam zijn beloftes na en Ünder zat elke wedstrijd die tot nu toe gespeeld is bij de selectie. Hij kwam vaak echter niet verder dan een invalbeurt van tien minuten. Sinds de jaarwisseling zit er een stijgende lijn in de prestaties van de aanvaller. In zijn laatste vijf wedstrijden was hij maar liefst vijf keer trefzeker. Ook staat hij in de schijnwerpers door zijn goede spel en behendige speelstijl. Een nieuwe superster is in de maak.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *