Doelmannen die transfer-vrij zijn (2018)

Op de transfermarkt gebeurd er momenteel enorm veel en er gaan miljoenen in rond. Ondanks alle dynamiek zijn er ook tal van spelers die transfervrij zijn.

In deze reeks zal je lezen welke spelers in spanning afwachten waar ze komend seizoen onder contract zullen staan. Zij zitten sinds 1 juli zonder club, nadat hun contract afliep, en sommige spelers wachten zelfs al veel langer.

Gianluigi Buffon


Gianluigi Buffon is zonder twijfel de bekenste doelman die transfervrij is. De veertigjarige Italiaan vertrok deze zomer na zeventien jaar bij Juventus. In totaal kwam hij tot 656 wedstrijden voor de club en in die periode werd hij negen keer landskampioen, won viermaal de Coppa Italia en vijf keer de Italiaanse Super Cup. De wereldkampioen van 2006 met Italië lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij Paris Saint-Germain, waar hij een tweejarig contract kan gaan tekenen. Het zou zijn derde werkgever worden nadat hij eerder tot 220 wedstrijden voor Parma kwam.

Tim Krul


Tim Krul is transfervrij nadat zijn contract bij Brighton & Hove Albion op 30 juni afliep. De dertigjarige Nederlander kwam aflopen seizoen niet in actie in competitieverband bij the Seagulls en mocht enkel vijf keer zijn opwachting maken in de FA Cup en EFL Cup en twee drie wedstrijden voor het Onder-23-team. De achtvoudig international was jarenlang een vaste waarde bij Newcastle United, maar door gescheurde kruisband raakte zijn loopbaan in het slop. Krul zou in de belangstelling staan van Fulham en Stoke City.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *