Fortuna Sittard in Turkse handen veilig

Sunday Oliseh en Fortuna Sittard staan donderdagavond tijdens een arbitragezaak van de KNVB lijnrecht tegenover elkaar. Volgens de Limburgse club was de coach niet meer te handhaven als coach.

Fortuna zegt schriftelijke verklaringen te hebben van werknemers waarin staat dat de oud-Ajacied normen en waarden overschreed, meldt De Telegraaf. Oliseh stelde eerder dat hij op non-actief is gesteld omdat hij weigerde mee te werken aan illegale praktijken.

In Sittard hebben ze echter geen reden om te twijfelen aan investeerder Isitan Gün. De Turk loodste de Limburgse club naar de top van de Jupiler League en de transfer van Perr Schuurs voor ruim twee miljoen euro naar Ajax maakte Fortuna in een klap gezond. “Ik ben hier voor de lange termijn. De keuze om een club in Nederland te kopen, is niet toevallig”, laat Gün weten.

“Dit land zie ik als een van de grondleggers van het moderne voetbal. En Fortuna is een club met grote historie”, aldus de Turkse geldschieter, die ex-international Kevin Hofland al heeft losgeweekt bij PSV en hem heeft toegevoegd aan de technische staf van Fortuna.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *