Galatasaray eindelijk verlost van Nigel de Jong

De Nederlander Nigel de Jong voetbalt al een tijdje niet. Hij is in slechte vorm en het lijkt erop dat hij niet echt weer fit wilt worden. Vrijdagmiddag liet hij zijn contract ontbinden bij de Turkse topclub Galatasaray om vrijdagavond een contract tot het einde van het seizoen te tekenen bij Bundesliga-club Mainz.

De Jong speelde anderhalf jaar bij Galatasaray . In augustus 2016 kwam hij over van LA Galaxy. Al een tijdje krijgt Nigel geld van Galatasray, maar doet er niets voor. Dit was een doorn in het oog van veel Galatasaray liefhebbers. De geboren Amsterdammer kwam eerder in zijn loopbaan uit voor Ajax, Hamburg, Manchester City en AC Milan. Hij speelde 81 interlands. Met Oranje eindigde hij bij het WK in 2010 op de tweede plaats. Vier jaar later veroverde De Jong met het Nederlands elftal WK-brons.

Mainz, vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League nog een tegenstander van Anderlecht, verkeert in Duitsland in degradatienood. Het team van coach Sandro Schwarz staat na 17 speeldagen op de 15e plaats, met twee punten meer dan nummer 16 Werder Bremen, dat (indien het op die plaats blijft staan) op het einde van het seizoen veroordeeld is tot het spelen van een degradatieplay-off.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *