Galatasaray gaat voor verdediger van Anderlecht

Galatasaray denkt aan Kara van Anderlecht.

Serigne Modou Kara Mbodj (1989), of kortweg Kara, is een Senegalese voetballer die sinds 7 augustus 2015 uitkomt voor RSC Anderlecht. Daarvoor was hij actief bij Tromsø IL en KRC Genk. Kara kan worden opgesteld als verdedigende middenvelder of als centrale verdediger.

Serigne Modou Kara Mbodj
Serigne Modou Kara Mbodj

Anderlecht vertrok met 32 spelers op stage naar het Nederlandse Mierlo. Daarbij ook de verdedigende aanwinst Ognjen Vranjes, die voor het eerst meetrainde. Mogelijk moet de Bosniër de nieuwe defensie­leider worden, want Kara Mbodj is nog altijd van plan om te vertrekken. De Senegalees speelde nog niet op het WK, maar volgens Turkse bronnen informeerde Galatasaray wel naar zijn diensten.

Ook Landry Dimata is van de partij in Nederland, hoewel zijn contract nog altijd niet getekend is. Deze week staat in Wolfsburg een grote vergadering gepland met zijn makelaar Didier ­Frenay. Het huurcontract met Anderlecht is bijna in orde. Alleen over de aankoopoptie bestaat er nog discussie. Wolfsburg betaalde 11 miljoen aan KVO en wil daar op termijn zo veel mogelijk van terug.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *