Galatasaray houdt het ‘spannend’ en verliest van Sivasspor

Week 20 is geen leuke week geweest voor de grote clubs in Turkije. Ook Galatasaray sloot zich aan bij deze clubs en verloor zondag met 2-1 van Sivasspor.

Drie spelers op de bank

Wat in Sivas opviel is dat coach Terim met drie  wijzigingen kwam in het basiselftal ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Osmanlispor. Selcuk Inan, Eren Derdiyok en Latovlevici begonnen ‘gewoon’ op de bank. In plaats van deze drie spelers koos Terim voor Ryan Donk, Gomis en Yuto Nagatamo.

Sivasspor begon sterk en controleerde het spel op het middenveld. Na een kwartier voetbal kopte Ndinga de 1-0 op een fraaie manier voor de thuisploeg. Galatasaray heeft nog steeds veel moeite met dit soort dode spelmomenten. Voor de rust had ‘Cimbom’ dan ook geen enkele gerichte schot op doel. De twee ploegen gingen de rust in bij een stand van 1-0.

Sivas maakt 2-0 via een penalty

Ondanks een wereldkans voor Yasin was het niet Galatasaray die de 1-1 maakte maar scoorde Sivas de 2-0. Auremir werd na 57 minuten licht geraakt door Denayer waardoor scheidsrechter Firat Aydinus op advies van Aleks Tascioglu een strafschop gaf aan Sivasspor. Kone schoot daarna fraai in en bracht de stand op 2-0. Dit was alweer zijn negende doelpunt.

In de laatste fase van de wedstrijd (‘80)  begon een aanval van Galatasaray met Belhanda vanaf de linkerkant. De bal werd voorgegeven naar het midden waarna Eren Derdiyok in twee keer de 2-1 maakte voor Cimbom en het elftal nog een beetje hoop kreeg.

Maar er werd niet meer gescoord en Galatasaray verloor meer dan alleen drie punten. De Turkse topploeg kon verder stappen zetten als koploper maar liet dit ook liggen. Het elftal van Samet Aybaba heeft voor de derde keer gewonnen van een elftal dat gaat voor het kanpioenschap in Turkije.

Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Auremir, Bjarsmyr, Medjani, Ziya Erdal, Hakan Arslan, Ndinga, Bifouma (Dk. 78 Cyriac), Rybalka (Dk. 76 Saivet), Emre Kılınç (Dk. 90 Papp), Kone

Galatasaray: Muslera, Mariano, Denayer, Maicon Nagatomo, Tolga Ciğerci (Dk. 60 Eren Derdiyok), Donk, Yasin Öztekin (Dk. 72 Sinan Gümüş), Feghouli (Dk. 68 Belhanda), Rodrigues, Gomis

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *