Galatasaray voorzitter woedend en komt met maatregelen

Voorzitter Mustafa Cengiz heeft naar aanleiding van kritiek op scheidsrechters gekozen voor een andere koers. Na een bestuursvergadering kwam de voorzitter met een waarschuwing: ‘We hebben veel te maken met vreemde gang van zaken tijdens het kampioenschap. We krijgen te makkelijk kaarten en strafschoppen tegen. Voortaan zullen we niet stil zijn als we dit soort zaken weer gaan meemaken.

Bestuursvergadering na verlies tegen Basaksehir

Na het verlies tegen Medipol Basaksehir kwam het bestuur van de Turkse topclub bij een om het een ander te bespreken. Het besluit over opmerkingen over  de scheidsrechters is uniek, omdat de voorzitter dat voor het eerst in het openbaar bekend maakt.

Direct reacties vanuit de club

Galatasaray gaat voortaan direct reageren wanneer zij merken dat het elftal onterecht kaarten of een strafschop tegen krijgt. ‘We moeten opkomen voor onze fans en spelers. We gaan niet tot het einde van het seizoen wachten om ons verhaal te vertellen.’

Galatasaray volgt hiermee het voorbeeld van Besiktas, dat klaagde na de wedstrijd tegen Konyaspor. Galatasaray heeft tot nu toe vijf rode kaarten ontvangen, Besiktas staat op 6 zes rode kaarten. Fernerbahce heeft maar drie rode kaarten, terwijl Basaksehir maar een rode kaart heeft gekregen. En met strafschoppen is het niet anders volgens de voorzitter.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *