“Ibrahimovic zat om tafel met AC Milan, tekende bij Inter”

Oud-voetballer Federico Balzaretti deelde ter gelegenheid van de 38e verjaardag van Zlatan Ibrahimović een anekdote die hij heeft gehad met Zlatan Ibrahimović .

Balzaretti speelde met Ibrahimović samen bij Juventus. In gesprek met DAZN Italia deelt de voormalig Italiaans international een komische anekdote over zijn toenmalig ploeggenoot.

”Voordat hij naar Inter verhuisde waren we aan het lunchen met het hele team. Ibra vertelde ons dat hij na de lunch naar Milaan zou gaan, om een contract te ondertekenen bij AC Milan. ’s Avonds zou hij terug naar Turijn komen om afscheid te nemen.”

Uiteindelijk keerde Ibrahimović terug met verrassend nieuws. ”Toen hij ’s avonds terugkeerde vertelde hij ons dat hij bij Inter had getekend.”

Na het omkoopschandaal van Juventus in 2006 werd de club uit Turijn veroordeeld tot degradatie naar de Serie B. Ibrahimović zag dit niet zitten en vertrok voor 25 miljoen euro naar Inter.

Federico Balzaretti (Turijn, 6 december 1981) is een Italiaans voormalig betaald voetballer die doorgaans als verdediger speelde. Hij speelde van 1998 tot en met 2015 voor achtereenvolgens Torino, AS Varese 1910, AC Siena, Juventus, ACF Fiorentina, US Palermo en AS Roma. Balzaretti speelde van 2010 tot en met 2013 zestien interlands in het Italiaans voetbalelftal, waarmee hij deelnam aan onder meer het EK voetbal 2012. Nadat hij in het seizoen 2014/15 nog één wedstrijd speelde voor AS Roma, beëindigde hij in augustus 2015 officieel zijn actieve loopbaan vanwege aanhoudende blessures. Hij ging in plaats daarvan aan de slag als begeleider van jeugdspelers bij AS Roma.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *