Mesut Özil reageert op WK 2018 kritiek

Voor wereldkampioen Duitsland zat het WK er al vroegtijdig op na de groepsfase. Mesut Özil was één van de meest bekriseerde spelers door de Duitse pers en fans. Al voor het WK begon kreeg hij de volle laag voor iets wat niets met voetbal te maken had. Hij had namelijk een foto met de Turkse President Erdogan. In Duitsland gingen zeiden sommige politici dat de Turkse President Erdogan ervoor had gezorgd dat Duitsland uit is geschakeld op het WK. Hoe verzinnen ze het??!

Wie gedacht had dat Duitsland laatste zou worden in een groep met Zweden, Mexico en Zuid-Korea, werd enkele weken geleden voor gek verklaard. Maar kijk: het gebeurde toch. Na die pijnlijke uitschakeling lag bondscoach Joachim Löw net als heel wat spelers zwaar onder vuur.

Wie extra bekritiseerd werd, was Arsenal-spelmaker Mesut Özil. Nog voordat het WK begon kreeg hij de volle laag al. Men had blijkbaar verwacht dat de balvirtuoos alle onnodige en niet-voetbal-gerelateerde kritiek naast zich neer had moeten leggen. Hij presteerde flauw voor de Mannschaft, maar reageerde na enkele dagen stilte nu toch.

“Het WK na de groepsfase moeten verlaten, doet heel erg veel pijn”, aldus de Duitser met Turkse roots. “We waren gewoon niet goed genoeg. Ik zal tijd nodig hebben om me hierover te zetten.”.

Özil lag net als Gündogan extra zwaar onder vuur omdat hij voor het WK in Londen een bezoekje bracht aan de Turkse president Erdogan. Bovendien kreeg het duo te maken met racistische opmerkingen. Özil voegde er dan ook nog aan toe: ‘say no to racism’.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *