NEC-middenvelder Ferdi Kadioglu gescout voor Turkije

Een delegatie van de Turkse voetbalbond zit vanavond hoogstwaarschijnlijk op de tribune van NEC Nijmegen bij het duel Jong FC Utrecht – NEC. Ze komen naar verwachting voor NEC-middenvelder Ferdi Kadioglu.

Senol Ustaömer en Tolunay Kafkas van de Turkse bond bekeken afgelopen vrijdag ook al het spel van het 18-jarige talent tegen FC Volendam (3-0 winst). Kadioglu, die dit seizoen een basisplaats heeft bij NEC, sprak na die wedstrijd met de delegatie. De Turken volgen Kadioglu al jaren. Hij zou nu in beeld zijn voor het Turks nationale elftal.

Delegatie Turkije aanwezig bij de wedstrijd tussen NEC en Volendam.

Ferdi Kadioglu heeft een dubbele nationaliteit: Nederlands en Turks. Kadioglu heeft een Turkse vader en een Nederlandse moeder geboren in Canada. De aanvallende middenvelder, goed voor vier goals en tien assists in de eerste divisie, speelde in het verleden al eens mee met een oefenwedstrijd van een Turks jeugdteam.

Turkije plaatste zich in een poule met onder meer IJsland en Kroatië niet voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Mircea Lucescu speelt 23 maart een oefeninterland tegen Ierland en 5 juni tegen Rusland.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *