Ömer Bayram naar Galatasaray

Ömer Bayram leeft zijn droom. De 27-jarige linksback tekende vorige week een driejarig contract bij Galatasaray. Zes jaar geleden speelde Bayram nog bij NAC Breda, nu gaat hij zijn talenten in de Turkse top laten zien. “Dit heeft voor mij zo veel emotionele waarde.”

Omer Bayram naar Galatasaray
Omer Bayram naar Galatasaray

Galatasaray is Bayram’s droomclub. Als klein kind was de geboren Bredanaar al fan van de Turkse topclub. “Ik heb er slapeloze nachten van gehad. Ik probeerde alleen maar zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Het is moeilijk om te beseffen dat deze droom is uitgekomen. Het is nog zo vers allemaal”, zegt de linkspoot tegenover BN De Stem.

Via Kayserispor en Akhisar Belediyespor is Bayram bij Galatasaray terechtgekomen. De voormalig NAC’er twijfelde wel of hij de stap naar de Turkse top moest maken. “Bij Akhisar was ik het mannetje en ging ik Europa League spelen. Ik wist wat ik had en voelde mij belangrijk. Nu moet ik voor de linksbackpositie met Nagatomo de strijd aangaan. Dat Galatasaray een transfersom heeft betaald, betekent dat ze vertrouwen in mij hebben. Ik had nog een contract voor een jaar. Ze hadden ook kunnen wachten. Dat ze dat niet gedaan hebben, zegt veel.”

Dat Bayram naar Galatasaray is getransfeerd, is in Turkije niet onopgemerkt gebleven. “Mijn overstap was groot nieuws in Turkije. In één dag kreeg ik er op Instagram 30.000 volgers bij. Zes jaar geleden was ik de linksbuiten van NAC, nu ben ik ingeschreven voor de Champions League. De mensen die mij goed kennen, kennen mijn gevoel voor Galatasaray.”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *