Ozan Kabak en Merih Demiral behoren tot de 50 talenten in Europa

De journalisten die werken voor de UEFA presenteerden onlangs een lijst met 50 spelers in Europa die gevolgd moest worden. De spelers zijn jong en hebben veel talenten. 

Bekende namen van talenten uit Europa

Op de lijst die is gepubliceerd door de UEFA komen we bekende namen tegen zoals Javier Sanchez, Ilzat Akhmetov, Juan Miranda en twee Turkse namen tegen. De 18-jarige Ozan Kabak is ook een speler volgen de UEFA om te volgen in 2019. De Turkse speler is succesvol bij de Turkse topclub Galatasaray en komt hierdoor op de lijst met ‘ te volgen spelers in Europa’.

De andere speler uit Turkije die door de UEFA ook gevolgd wordt is de Turkse international Merih Demiral. Demiral speelt voor Aytemiz Alanyaspor en presteert ook naar behoren bij de Turkse subtopper. Sinds hij een uitnodiging heeft gekregen voor het Turkse elftal is de speler ook ‘hot’ voor de topclubs en interessant volgens de UEFA om te volgen.

Vergelijkenis met Turkse beer Alpay

Merih Demiral wordt door de UEFA vergeleken met de Turkse beer Alpay Ozalan die jarenlang voor Besiktas en Aston Villa uitkwam. Over Ozan Kabak van Galatasaray werd het volgende aangegeven: ‘Dankzij allerlei blessures kreeg Ozan speeltijd en maakte hij hier gretig gebruik van. Hij heeft ervaring opgedaan in de Turkse competitie en in de Champions League. Binnenkort zien we hem ook in het Turkse nationale elftal.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *