Ryan Babel gaat bij flink cashen bij Galatasaray

Aanvaller Ryan Babel keert terug naar de Turkse competitie. De 32-jarige international heeft een contract voor drie jaar ondertekend bij landskampioen Galatasaray. Eerder kwam hij in Turkije uit voor Kasimpasa en Besiktas.

Babel speelde vanaf januari voor Fulham nadat hij bij Besiktas was vertrokken. Na de degradatie uit de Premier League nam hij afscheid van de Engelse club. Babel wilde op het hoogste niveau actief blijven, vooral ook om zijn plek bij Oranje te behouden.

De keuze van Babel ligt gevoelig in Istanboel, de stad waar hij eerder speelde voor Kasimpasa en Besiktas. Met die laatste club werd hij in het seizoen 2016/2017 kampioen van Turkije. De afgelopen twee seizoenen ging de landstitel onder trainer Fatih Terim naar Galatasaray.

Daar wordt Babel teamgenoot van Ryan Donk, die sinds januari 2016 voor Galatasaray speelt. Babel kwam eerder uit voor Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Kasimpasa, Al Ain en Deportivo La Coruña.

Babel (32) is onder bondscoach Ronald Koeman een vaste waarde in de nationale ploeg. Hij speelde tot dusver 58 interlands. Babel kwam eerder ook uit voor Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Al Ain en Deportivo La Coruña.

Galatasaray maakte bekend dat Babel jaarlijks 2,5 miljoen euro netto gaat verdienen. De Amsterdammer kan daarnaast in de contractperiode ook nog rekenen op in totaal 2 miljoen euro aan tekengeld. ,,Ik ben zeer vereerd dat ik voor Galatasaray mag gaan spelen”, liet Babel weten. “Toen ik jonger was, wist ik niet veel van het Turkse voetbal, maar van Galatasaray moest je wel gehoord hebben. Het is een grote club, zeker ook in Europa, met veel fans. Ik ben heel dankbaar voor deze kans.”

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *