Turkse vrienden Mitchell Dijks beinvloeden keuze

 

In de wandelgangen gaat het gerucht dat Galatasaray belangstelling heeft voor de verdediger van Ajax Mitchell Dijks. De Turkse club informeerde volgens De Telegraaf bij Ajax of het de linksback in de winter kan overnemen.

Dijks is 24 jaar en heeft nog een contract tot medio 2018 bij Ajax. Trainer Marcel Keizer zal Mitchell dit seizoen niet meer op een basisplaats garanderen.

Hij speelde in de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis voor Norwich City in het Engelse Championship en leek afgelopen zomer definitief te vertrekken uit Amsterdam. Ajax hield een transfer toen tegen, omdat de club weinig alternatieven had voor de linksbackpositie.

Zaakwaarnemer Dick van Burik liet eerder al weten dat er ‘veel belangstelling’ was voor Dijks.

Dijks maakte in het seizoen 2012/2013 zijn debuut als prof bij Ajax en werd een jaar later verhuurd aan sc Heerenveen. Vervolgens tekende de linksback bij Willem II, waarna Ajax hem in de zomer van 2015 weer terughaalde.

Bronnen dichtbij de speler melden dat de vrienden van Mitchell Dijks “hem beinvloeden” in zijn keuze voor Istanbul. Dit zou Dijks “enorm aanspreken”.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *