Waarom is de deal tussen Galatasaray en Trezeguet afgeketst?

Mahmoud Hassan – alias Trezeguet – is een Egyptisch voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Momenteel speelt Trezeguet bij Kasimpasa. Hij was dichtbij een overeenkomst met Galatasaray, echter is daar op het laatste moment niets van terecht gekomen. Lees hieronder waarom.

De deal was bijna rond, maar Trezeguet zal waarschijnlijk niet naar Galatasaray trekken. Dit ondanks dat de Egyptenaar zijn voorkeur uitsprak voor de Turkse topclub.

De reden waarom de transfer naar Galatasaray niet meer zou doorgaan heeft twee redenen. De Turken mogen van de UEFA maar geld uitgeven aan inkomende transfers door de verkoop van uitgaande transfers. Momenteel heeft Galatasaray nog geen enkele uitgaande transfer gerealiseerd waarmee het geld ontving, dus maakt dat een transfer van Trezeguet wel erg lastig.

De tweede reden is de interesse van de Duitse topclub Schalke 04. De Bundesliga is voor Noord-Afrikaanse voetballers al sowieso een interessante competitie. Maar de Duitsers leggen ook de nodige duiten op tafel voor de voormalige speler van Anderlecht. Kasimpasa vraagt 5 miljoen euro voor hun smaakmaker maar de club uit Gelsenkirchen heeft volgens Futbol Arena een bod neergelegd van 5.9 miljoen euro.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *