Wesley Sneijder heeft nog één wens

Wesley Sneijder heeft al veel wensen in vervulling zien gaan. Nu heeft hij nog 1 laatste wens; nog één interland voor het Nederlands elftal. De international met vele records op zijn naam, wil op het veld afscheid nemen van medespelers en publiek.

Fotball
VM 2010
Finale
Nederland / Holland v Spania 0:1 eeo
11.07.2010
Foto: Insidefoto/Digitalsport
NORWAY ONLY
Wesley Sneijder (Olanda)

“Het is mijn wens – en die is ook bekend bij de KNVB – om op een mooie manier afscheid te nemen van mijn mede-internationals en de Oranje-fans. De beelden van Arjen Robben die in een vol stadion een ereronde liep, nadat hij tegen Zweden had gespeeld, dienen hopelijk als voorbeeld”, aldus Sneijder maandag in De Telegraaf.

De 33-jarige ex-middenvelder van Galatsaray maakte zondag 4 maart 2018 bekend dat hij na 133 wedstrijden stopt als international. Dat besluit nam hij in goed overleg met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Sneijder speelt  momenteel voor Al-Gharafa in Qatar , hoopt op eenzelfde manier af te treden als Lukas Podolski bij Duitsland. Podolski was zijn oud-ploeggenoot bij Galatasaray.

“In een vriendschappelijke interland tegen Engeland zwaaide hij als 130-voudig international af bij Duitsland. Dat hij ook nog de winnende 1-0 aantekende, maakte het feest compleet. Het was een prachtig en verdiend afscheid. Ik hoop dat de KNVB mij dat na het zilveren WK van 2010 en het bronzen WK van 2014 ook gunt.”

Overigens heeft Sneijder Koeman laten weten dat er in noodgevallen nog steeds een beroep op hem gedaan kan worden, maar een definitieve comeback is volgens de routinier uitgesloten.

“Als de nood aan de man is, weet Ronald dat hij me altijd kan bellen. Maar een rentree is zeker geen uitgangspunt. Het is mooi zo.”

De geboren Utrechter denkt al na over zijn toekomst na zijn actieve voetbal-carrière. Trainerschap staat hoog op zijn agenda na het voetballen en hoopt in aanmerking te komen voor een verkorte cursus die in het verleden door meerdere oud-internationals werd gevolgd.

“Ik vind dat ik het als recordinternational wel verdien om een speciaal traject te doorlopen. Ik heb daar met Koeman over gesproken. Misschien kan ik tijdens mijn actieve carrière al wat voorwerk doen in Qatar of tijdens interlandperiodes ervaring opdoen bij Oranje. De precieze plannen moeten nog worden uitgewerkt en ik wacht af.”

Koeman maakt vermoedelijk deze week zijn eerste voorselectie bekend. Op 23 maart debuteert hij in de Johan Cruijff Arena tegen Engeland, drie dagen later speelt Nederland in Genève tegen Zwitserland.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *